Lataa ohje PDF muodossa

Asuntoa tulee yleisesti hoitaa huolellisesti, sekä säännöllinen siivous ja puhtaanapito ovat osa asunnon huolellista hoitoa. Vuokrasuhteen päätyttyä tulee asunto luovuttaa tyhjänä, mutta myös hyvässä kunnossa ja siivottuna. Mikäli toisin ei ole sovittu, tulee asunto luovuttaa vastaavassa kunnossa kuin vuokrasuhteen alussa, lukuun ottamatta tavanomaista kulumista. Mikäli asunnon perussiivouksesta on huolehdittu hyvin jo vuokrasuhteen aikana, on loppusiivous varmasti huomattavasti vaivattomampi. Loppusiivous ja siivousohjeen tarkoituksena on helpottaa sinua huomioimaan jokainen kohta huoneistossa kun muutto on edessä. Yleisesti koko huoneiston tulee olla siivottuna perusteellisesti muuton yhteydessä.

Mikäli huoneistoa ei ole siivottu, siivouksen suorittaa siivousyritys ja kulut laskutetaan vuokralaiselta. Vuokralaisen siivottavaksi kuuluu muun muassa ikkunoiden pesu, jääkaapin ja pakastimen sulatus sekä puhdistaminen, uunin ja lieden puhtaanapito, poisto- ja korvausilmaventtiilien ja liesituulettimen suodattimen puhdistaminen sekä lattiakaivon puhdistus. Aina vuokrasuhteen päättyessä asunto, kaapit, lattiat ja pinnat on oltava pyyhitty, sekä kaappien hyllyt ja laatikostot on oltava pyyhittyinä. Liesi ja sen tausta on oltava puhdistettuna. Muista myös puhdistaa lieden alalaatikon pelteineen/ritilöineen.

Kylpyhuoneessa pesualtaat, wc-istuin on pestävä perusteellisesti ja mikäli huoneistossa on sauna, tulee sen lauteet olla pesty. Huomattavaa on myös, että kaikki muutkin tilat jotka ovat olleet käytössäsi (varastot yms.) tulee olla tyhjennetty tavaroista ja siistitty. Lisäksi parveke on myös vuokralaisen vastuulla ja sitä tulee myös hoitaa. Mikäli asuntoon kuuluu piha tulee siitäkin huolehtia niin, että se on siisti yleisilmeeltään.

HUOMIO! Siivous tulee olla suoritettu huolellisesti

Huomio! Muista kuitenkin jättää asuntoon asuntokohtaiset varusteet, kuten ikkunanavain, verholiut, sokeripalat, koneiden ja laitteiden käyttöohjeet yms. Mikäli asunnosta puuttuu varusteita ne laskutetaan vuokralaiselta.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Liesi ja uuni
Liesituuletin
Jääkaappi/pakastin
Astianpesukone
Pesuallas
Keittiökaapit

Asunnossa suoritetaan vuokralaisen muutettua muuttotarkastus vuokranantajan toimesta tai vaihtoehtoisesti KLIK Asuntovuokrauksen toimesta, jossa tarkastetaan onko asunto siivottu huolellisesti ja löytyykö mahdollisia korjaustarpeita. Mikäli muuttotarkastuksessa havaitaan, että asuntoa ei ole siivottu riittävän huolellisesti, niin vaarana on, että joudut maksamaan siivousliikkeen uudelleensiivouksen.

Kuitenkin mahdollisuuksien mukaan vuokralaiselle varataan mahdollisuus huolehtia siivouksesta välittömästi ennen asunnon luovutusta seuraavalle vuokralaiselle.

Mikäli asunnossa ilmenee vuokralaisen laiminlyönnin johdosta aiheutuneita vaurioita, voidaan vakuudesta pidättää kohtuulliset kulut niiden korjaamiseksi.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form