Tämä ohje on suunnattu vuokralaisille.
Siirry vuokranantajan tietopankkiin!

Tämä ohje on suunnattu vuokranantajille.
Siirry vuokralaisen tietopankkiin!

Loppusiivous ja siivousohje vuokralaiselle

Asuntoa tulee hoitaa huolellisesti ja säännöllinen siivous sekä puhtaanapito ovatkin osa asunnon huolellista hoitoa. Vuokrasuhteen päätyttyä tulee asunto luovuttaa tyhjänä, hyvässä kunnossa ja siivottuna. Mikäli toisin ei ole sovittu, tulee asunto luovuttaa vastaavassa kunnossa kuin vuokrasuhteen alussa, lukuun ottamatta tavanomaista kulumista. Mikäli asunnon perussiivouksesta on huolehdittu hyvin jo vuokrasuhteen aikana, on loppusiivous varmasti huomattavasti vaivattovampaa. Siivousohjeen tarkoituksena on helpottaa sinua huomioimaan jokainen siivottava kohta loppusiivouksen yhteydessä. Yleisesti koko huoneiston tulee olla siivottuna perusteellisesti muuton yhteydessä.

Mikäli huoneistoa ei ole siivottu sovitusti, siivouksen suorittaa siivousyritys ja kulut laskutetaan vuokralaiselta. Vuokralaisen siivottavaksi kuuluu muun muassa ikkunoiden pesu, jääkaapin ja pakastimen sulatus sekä puhdistaminen, uunin ja lieden puhtaanapito, poisto- ja korvausilmaventtiilien ja liesituulettimen suodattimen puhdistaminen sekä lattiakaivon puhdistus. Aina vuokrasuhteen päättyessä kaapit, lattiat ja pinnat on oltava pyyhitty, sekä kaappien hyllyt ja laatikostot ovat oltava pyyhittyinä. Liesi ja sen taustan on oltava puhdistettuna. Muista myös puhdistaa lieden alalaatikko pelteineen/ritilöineen.

Kylpyhuoneessa pesualtaat ja wc-istuin on pestävä perusteellisesti. Mikäli huoneistossa on sauna, tulee sen lauteet olla pestynä. Huomattavaa on myös, että kaikki muutkin tilat jotka ovat olleet käytössäsi (varastot yms.) tulee olla tyhjennetty tavaroista ja siistitty. Parveke ja sen kunnossapito / siivous on myös vuokralaisen vastuulla. Mikäli asuntoon kuuluu piha, tulee myös sen siisteydestä huolehtia.

HUOMIO! Siivous tulee olla suoritettu huolellisesti

Huomio! Muista kuitenkin jättää asuntoon asuntokohtaiset varusteet, kuten ikkunanavain, verholiut, sokeripalat, koneiden ja laitteiden käyttöohjeet yms. Mikäli asunnosta puuttuu varusteita ne laskutetaan vuokralaiselta.