Voit vaihtaa roolia myöhemmin täältä

Nuoli ylös iconi

Valitse kumpi olet

Valitsemalla jomman kumman roolin, sivusto mukautuu teille sopivaksi. Voit halutessasi vaihtaa roolia myöhemmin. Valitsemalla roolin ja käyttämällä sivustoamme, hyväksyt evästeiden käyttöä koskevat ehtomme.

Asunnon irtisanominen

Irtisano Klikin kautta vuokrattu asunto

Irtisano Klik Asuntovuokrauksen kautta vuokrattu asunto

Klik Asuntovuokrauksella on vaivatonta palvelua myös silloin kun on aika irtisanoa vuokrasopimus. Irtisanoessasi vuokrasopimustasi Klik Asuntovuokrauksen kautta vuokratusta vuokra-asunnosta, täytä sähköinen irtisanomislomake alapuolelta. Me ilmoitamme puolestasi vuokranantajallesi halustasi irtisanoa vuokrasopimuksen. Välitysliike tai vuokranantaja ottaa sinuun yhteyttä asunnon ja avaimien luovutukseen liittyen.

Irtisano vuokrasopimus

(Vain Klik Asuntovuokrauksen kautta vuokratuille asunnoille)

Yleistä tietoa vuokra-asunnon irtisanomisesta


Irtisanomisajat

Vuokralaisen irtisanomisaika toistaiseksi voimassaolevissa vuokrasopimuksissa on yksi kokonainen kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jolloin irtisanominen on tehty. Vuokrasopimuksella ei voida pidentää vuokralaisen irtisanomisaikaa, vaan irtisanomisajat ovat vuokralaiselle aina samat kaikissa vuokrasopimuksissa.

Esimerkiksi:

31.10.2022

1. Irtisano viimeistään kuun viimeiseen päivään mennessä

1.11.2022

2. Irtisanomisaika (1kk) lähtee kulumaan

30.11.2022

3. Vuokrasopimus päättyy


Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen, irtisanomisaika on alle vuoden kestäneissä vuokrasuhteissa 3 kokonaista kalenterikuukautta ja yli vuoden kestäneissä vuokrasuhteissa irtisanomisaika on 6 kokonaista kalenterikuukautta. Samoin kuin vuokralaisenkin irtisanoessa, irtisanomisaikaa aletaan laskemaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on tehty.

Vuokrasuhde kannattaa irtisanoa hyvissä ajoin kun tiedät muuttavasi huoneistosta. Viimetippaan jätetty irtisanominen aiheuttaa vuokranantajalle ja välitysliikkeelle kovan kiireen järjestää asuntoesittelyitä.

Määräaikaisissa sopimussuhteissa vuokrasopimusta ei voi irtisanoa, vaan vuokrasopimus päättyy sovittuun päättymispäivään ja se sitoo kumpaakin vuokrasopimuksen osapuolta. Määräaikaiseen vuokrasopimukseen voi hakea muutosta käräjäoikeudesta. Perusteina voi olla työ- tai opiskelupaikan muuttuminen toiselle paikkakunnalle.


Ensimmäinen mahdollinen irtisanomispäivä & sopimussakko
Jos vuokrasopimuksessa on sovittu ensimmäisestä mahdollisesta irtisanomisajan alkamispäivästä, irtisanomisaika voi alkaa kulumaan aikaisintaan kyseisestä päivästä lukien. Muista aina tarkistaa vuokrasopimuksestasi ennen irtisanomista ensimmäinen mahdollinen irtisanomisajan alkamispäivä. Muista kiinnittää kyseiseen seikkaan erityistä huomiota, sillä vuokrasopimus pitää usein sisällään ennalta määrätyn ensimmäisen irtisanomispäivän, joka sitoo sopimuksen molempia osapuolia, niin vuokranantajaa kuin vuokralaistakin. Usein sopimussakoksi on määritelty 1-2 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Irtisano vuokrasopimus