Voit vaihtaa roolia myöhemmin täältä

Valitse kumpi olet

Valitsemalla jomman kumman roolin, sivusto mukautuu teille sopivaksi. Voit halutessasi vaihtaa roolia myöhemmin. Valitsemalla roolin ja käyttämällä sivustoamme, hyväksyt evästeiden käyttöä koskevat ehtomme.

Sähköinen irtisanominen

Haluatko irtisanoa nykyisen vuokralaisesi helpoimmalla mahdollisella tavalla?

Tarjoamme kaikille vuokranantajille ilmaisen irtisanomislomakkeen, jolla saat tehtyä muutamassa minuutissa tulostusvalmiin PDF-muotoisen irtisanomisilmoituksen!

Täytä virallinen irtisanomislomake

Täysin
ilmainen
palvelu
kaikille!

Tulostusvalmis PDF-irtisanomislomake

Luo helppo ja ilmainen irtisanomislomake

Klik Asuntovuokrauksella on vaivatonta palvelua myös silloin kun on aika irtisanoa vuokrasopimuksesi. Irtisanoessasi vuokrasopimustasi täytä vain irtisanomisilmoitus verkkosivujemme kautta ja saat latauslinkin irtisanomisilmoitukseesi täyttämilläsi tiedoilla. Irtisanomisilmoitus pohja on siis lomake johon täytät tietosi, jonka jälkeen voit ladata PDF lomakkeen latauslinkistä.

Voit joko tulostaa PDF irtisanomisilmoituksen ja lähettää sen postilla tai vaihtoehtoisesti sähköpostin liitetiedostona vuokralaisellesi. Huomioi kuitenkin, että irtisanomisilmoitus tulisi toimittaa niin, että vastaanottajalta saadaan saantitodistus (normaalisti haastemies). Myös sähköpostiviesti jonka vuokralainen kuittaa vastaanotetuksi on riittävä tapa ilmoittaa irtisanomisesta. Emme kuitenkaan suosittele irtisanomisen tekemistä puhelimitse.

Täytä irtisanomislomake

(Ilmaispalvelu kaikille)


Irtisanomisajat

Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimus irtisanomisaika on alle vuoden kestäneissä vuokrasuhteissa 3 kokonaista kalenterikuukautta ja yli vuoden kestäneissä vuokrasuhteissa irtisanomisaika on 6 kokonaista kalenterikuukautta. Samoin kuin vuokralaisenkin irtisanoessa, irtisanomisaikaa aletaan laskemaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jolloin irtisanominen on tehty.

Esimerkiksi alle vuoden kestäneessä vuokrasuhteessa:

31.01.2017

1. Irtisano viimeistään kuun viimeiseen päivään mennessä

1.2.2017

2. Irtisanomisaika (3kk) lähtee kulumaan

30.4.2017

3. Vuokrasopimus päättyy


Vuokrasuhde kannattaa irtisanoa hyvissä ajoin, irtisanominen voidaan ilmoittaa jo etukäteen.

Määräaikaisissa sopimussuhteissa vuokrasopimusta ei voi irtisanoa, vaan vuokrasopimus päättyy sovittuun päättymispäivään ja se sitoo kumpaakin vuokrasopimuksen osapuolta. Määräaikaiseen vuokrasopimukseen voi hakea muutosta käräjäoikeudesta. Perusteina voi olla työ- tai opiskelupaikan muuttuminen toiselle paikkakunnalle.


Ensimmäinen mahdollinen irtisanomispäivä & sopimussakko

Jos vuokrasopimuksessa on sovittu ensimmäisestä mahdollisesta irtisanomisajan alkamispäivästä, irtisanomisaika voi alkaa kulumaan aikaisintaan kyseisestä päivästä lähtien. Muista aina tarkastaa ennen irtisanomista mahdollinen ensimmäinen irtisanomisajan alkamispäivä. Tieto löytyy vuokrasopimuksestasi. Muista kiinnittää kyseiseen seikkaan erityistä huomiota, sillä vuokrasopimus usein pitää sisällään ennalta määrätyn ensimmäisen irtisanomispäivän, joka sitoo sopimuksen molempia osapuolia, niin vuokranantajaa kuin vuokralaistakin. Usein sopimussakoksi on määritelty 1-2 kuukauden vuokraa vastaava summa.


Irtisano vuokrasuhde kirjallisesti

Vuokrasopimukset tulee aina irtisanoa kirjallisesti. Irtisanomisilmoitus täytyy toimittaa kirjallisesti siten, että sen vastaanotto voidaan varmistaa todistettavasti (saantitodistus). Lisäksi vuokranantajan tulee mainita peruste irtisanomiselle.

Täytä virallinen irtisanomislomake KLIK:n kautta ja saat heti käyttöösi ilmaisen PDF-irtisanomislomakkeen. Voit toimittaa ilmoituksen vuokralaisellesi joko postilla (kirjattu kirje) tai sähköpostitse. Toimittaessasi sähköpostitse, pyydä vuokralaiselta vastaanottokuittaus. Huomioithan kuitenkin, että sinun tulisi toimittaa irtisanomisilmoitus haastemiehen välityksellä, jotta irtisanomisilmoitus katsotaan vastaanotetuksi.

Lue lisää Asuinhuoneiston vuokralain mukaisista säännöksistä tietopankistamme. Tietopankkiin pääset tästä!

Täytä irtisanomislomake

(Ilmaispalvelu kaikille)