Tämä ohje on suunnattu vuokralaisille.
Siirry vuokranantajan tietopankkiin!

Tämä ohje on suunnattu vuokranantajille.
Siirry vuokralaisen tietopankkiin!

Voinko ottaa lemmikkieläimen vuokra-asuntooni?

Tarkista asia aina ennen vuokrasopimuksesta. Mitä olette vuokranantajan kanssa asiasta sopineet? Asuntoon saa ottaa lemmikkieläimen, jos sitä ei ole erikseen kielletty. Asiasta on kuitenkin aina hyvä kysyä vuokranantajalta.

Asunnon kulumisen kannalta on aivan eri asia onko vuokralainen hankkimassa asuntoon kultakalaa vai kissaa. Niin kissoille kuin koirillekin tulee järjestää riittävästi aktiviteetteja, jotta ne eivät aiheuttaisi asunnolle vahinkoa. Akvaarioiden ja muiden vesialtaiden kanssa tulee olla äärimmäisen tarkkana, sillä rikkoutuessaan akvaario voi aiheuttaa mittavan vesivahingon.

Vuokralaisen tulee pitää mielessään, että jos sopimuksessa on nimenomaan kielletty lemmikkieläimet ja vuokralainen silti hankkii lemmikin vastoin sovittua, on silloin kyseessä sopimusrikkomus, joka on vuokrasuhteen irtisanomisperuste ja ehkä jopa purkuperuste.

Lisäksi vuokralainen on vastuussa asunnon sellaisesta kulumisesta, joka ei ole tavanomaista kulumista. Jos lemmikkisi on siis selvästi aiheuttanut normaalista poikkeavaa kulumista, on syntyneet vahingot helposti todistettavissa ja voit joutua korvausvastuuseen.