Tämä ohje on suunnattu vuokralaisille.
Siirry vuokranantajan tietopankkiin!

Tämä ohje on suunnattu vuokranantajille.
Siirry vuokralaisen tietopankkiin!

Loppusiivous ja siivousohje

Asuntoa tulee yleisesti hoitaa huolellisesti. Säännöllinen siivous ja puhtaanapito ovat osa asunnon huolellista hoitoa. Vuokrasuhteen päätyttyä tulee asunto luovuttaa tyhjänä ja hyvässä kunnossa, sekä huolellisesti siivottuna. Mikäli toisin ei ole sovittu, tulee asunto luovuttaa vastaavassa kunnossa kuin vuokrasuhteen alussa, lukuun ottamatta tavanomaista kulumista. Mikäli asunnon perussiivouksesta on huolehdittu hyvin jo vuokrasuhteen aikana, on loppusiivous huomattavasti vaivattovampaa. Siivousohjeen tarkoituksena on helpottaa sinua muistamaan jokainen siivottava kohta. Yleisesti koko huoneiston tulee olla siivottuna perusteellisesti vuokrasuhteen päätteeksi.

Mikäli huoneistoa ei ole siivottu, siivouksen suorittaa siivousyritys ja kulut laskutetaan vuokralaiselta. Vuokralaisen siivottavaksi kuuluu muun muassa ikkunoiden pesu, jääkaapin ja pakastimen sulatus sekä puhdistaminen, uunin ja lieden puhtaanapito, poisto- ja korvausilmaventtiilien ja liesituulettimen suodattimen puhdistaminen sekä lattiakaivon puhdistus. Aina vuokrasuhteen päättyessä asunto, kaapit, lattiat ja pinnat on oltava pyyhitty, sekä kaappien hyllyt ja laatikostot on oltava pyyhittyinä. Liesi ja sen tausta on oltava puhdistettuna. Muista myös puhdistaa lieden alalaatikko pelteineen/ritilöineen.

Kylpyhuoneessa pesualtaat ja wc-istuin on pestävä perusteellisesti. Mikäli huoneistossa on sauna, tulee sen lauteet olla pesty. Huomattavaa on myös, että kaikki muutkin tilat jotka ovat olleet käytössäsi (varastot yms.) tulee olla tyhjennetty tavaroista ja siistitty. Parveke on myös vuokralaisen vastuulla ja sitä tulee myös hoitaa / pitää siistinä. Mikäli asuntoon kuuluu piha, tulee siitäkin huolehtia niin, että se on siisti yleisilmeeltään.

HUOMIO! Siivous tulee olla suoritettu huolellisesti

Huomio! Muista kuitenkin jättää asuntoon asuntokohtaiset varusteet, kuten ikkunanavain, verholiut, sokeripalat, koneiden ja laitteiden käyttöohjeet yms. Mikäli asunnosta puuttuu varusteita ne laskutetaan vuokralaiselta.