Tämä ohje on suunnattu vuokralaisille.
Siirry vuokranantajan tietopankkiin!

Tämä ohje on suunnattu vuokranantajille.
Siirry vuokralaisen tietopankkiin!

Kotivakuutus ja vastuuvakuutus

Vahingon sattuessa vakuutusten olisi syytä olla kunnossa. Yleisesti vuokranantajan tulee vaatia vuokralaiselta kotivakuutus, jotta mahdolliset vahinkotilanteet saataisiin vakuutuksen korvattavaksi. Sopimukseen kannattaakin ottaa ehto, että vuokralaisella tulee olla koko vuokrasuhteen ajan voimassa kotivakuutus, jossa on mukana myös vastuuosa.

Kotivakuutuksella vuokralainen vakuuttaa huoneistossa olevan irtaimistonsa mm. palo- ja vesivahinkojen varalta. Vastuuosa vakuutuksessa sen sijaan kattaa esimerkiksi vuokranantajan tai taloyhtiön omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja. Vuokranantajan tuleekin tarkistaa, että vakuutus varmasti pitää sisällään vastuuosan.

Lisäksi vuokranantajille on tarjolla vakuutuksia, joilla voi vakuuttaa ne huoneiston osat, jotka ovat vuokranantajan kunnossapitovastuulla. Vuokranantajan kannattaakin miettiä huoneiston vakuuttamista, vaikka vuokralaisella olisikin kotivakuutus ja taloyhtiöllä kiinteistövakuutus, sillä vakuutusmaksu on pieni kuluerä mahdolliseen vahinkoon verrattuna. Vuokranantajan onkin siis syytä tutustua eri vakuutusratkaisuihin ja ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöön.